Roślinne przekąski Aviko z alternatywą sera i alternatywą kurczaka podane z ziołową gremolatą, musem miętowym i pesto genovese

Roślinne trio podane z ziołową gremolatą, musem miętowym i pesto genovese

Składniki

na 10 porcji

Roślinne przekąski Aviko z alternatywą sera i alternatywą kurczaka podane z ziołową gremolatą, musem miętowym i pesto genovese

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj produkty Aviko zgodnie z opisem na opakowaniu.
  2. Aby zrobić gremolatę, zetrzyj skórkę z cytryny i pomarańczy i połącz ją w moździerzu z solą i posiekanym czosnkiem. Dodaj pociętą drobno natkę pietruszki. Całość utrzyj i rozciągnij sokiem z cytrusów oraz oliwą.
  3. Na patelni upraż mąkę, dodaj masło i zrób zasmażkę. Dodaj liście pociętej mięty i całość zalej ciepłym napojem roślinnym. Zagotuj i zblenduj na gładki mus miętowy.
  4. W moździerzu utrzyj czosnek z orzeszkami pinii, liśćmi bazylii i parmezanem. Dopraw solą i rozciągnij pesto oliwą.
  5. Zaaranżuj przekąski na desce, a sosy serwuj osobno w kokilkach.

Smacznego!