
Passion for Plating
Jesteśmy tutaj, aby ułatwić Ci pracę w kuchni – pomagając oszczędzać czas, upraszczając przygotowanie potraw i zapewniając powtarzalność. Dzięki temu możesz utrzymać wysokie standardy i nadal mieć czas na estetyczne dania.
Aviko MasterChef
Każdego roku wielu szefów kuchni podejmuje wyzwanie w konkursie Passion for Plating Aviko MasterChef. W ciągu zaledwie dwóch godzin tworzą conajmniej trzy niesamowite dania. To okazja, by doświadczyć wygody i jakości naszych produktów oraz zobaczyć, jak mogą one rozwiązać codzienne problemy w kuchni. W nadchodzących miesiącach będą Cię inspirować rozwiązaniami, przepisami i nie tylko.
Poznaj naszych Szefów Kuchni 2025

- Zespół 1
Jörg Heid & Adwin FonteinPara budząca respekt wśród innych! Jörg ma doświadczenie w kuchniach z gwiazdkami Michelin, a obecnie pracuje w branży cateringu ekskluzywnego w firmie Food Affairs GmbH. Adwin jest szefem kuchni w Accor Hotels w Brukseli. Zwycięzcy w kategorii ‘Easy & Affordable’.
- Zespół 2
Ermal Cani & Enrico PantornoAlbańczyk i Włoch – kombinacja pełna pasji! Ermal to główny szef kuchni w Hilton Cambridge, a Enrico to kulinarny przedsiębiorca na Sycylii. Oboje mają bogate doświadczenie i wielką miłość do gotowania. Zdradzimy ci sekret: są zwycięzcami konkursu Passion for Plating MasterChef 2025!
- Zespół 3
David Schneider & Neil MolyneuxDavid ze Stanów Zjednoczonych ma ponad 35-letnie doświadczenie, w tym jako szef kuchni w ośrodku wypoczynkowym Marriott Resort w Arizonie. Neill z Wielkiej Brytanii to szef kuchni ds. rozwoju w grupie 18 restauracji. Obaj mają ogromną pasją do jedzenia, co odzwierciedlają ich dania.
- Zespół 4
Dumitru Bucsa & Jiray SeropianDumitru jest szefem kuchni w Novotel Bucharest, części grupy Accor. Jiray, ze Szwecji, ma ogromną pasję do street food. Możesz sobie wyobrazić, że tych dwoje to niesamowita mieszanka kulinarna!
- Zespół 5
Juan Pablo Fernández & Filip BrücknerOd momentu, gdy zostali sparowani jako zespół w konkursie MasterChefa, stworzyli zgrany duet. Oboje są niesamowicie kreatywni. Lubią zaskakiwać ludzi smakami, oryginalnością w kuchni i, przede wszystkim, faktem, że jedzenie łączy ludzi. Oboje mocno wierzą, że w kuchni zawsze jest coś nowego do odkrycia.
- Zespół 6
Simon Walch & Edward WrightSimon z Austrii to właściciel fantastycznego hotelu rodzinnego, natomiast Edward zdobył duże doświadczenie kulinarne z USA. Razem stworzyli zgrany zespół i posunęli się tak daleko, że nawet obliczyli ślad węglowy dla swojego dania z kategorii 'Green & Sustainable'.
- Zespół 7
Xhulio Satka & Kristian Bryhner FoghXhulio z Wielkiej Brytanii jest regionalnym szefem kuchni w The Alchemist, podczas gdy Kristian to uczestnik z Danii. Obaj mają bogate doświadczenie w świecie kulinarnym, co znajduje odzwierciedlenie w ich daniach.
- Zespół 8
Kjelte Slinkman & Patricia BorgesKjelte i Patricia, Holandia spotyka Portugalię. Jaki to był wspaniały duet podczas Aviko MasterChef. Kjelte z ogromną pasją do gotowania i super chętny do nauki od innych szefów kuchni, a Patricia z ogromną pasją do zrównoważonego rozwoju i wszystkiego, co pochodzi z morza. Razem stworzyli trzy piękne i pyszne dania.
- Zespół 9
Sergi Martene Balchori & Jhon GarciaNasi najmłodsi uczestnicy tego MasterChefa, ale to nie wpłynęło na ich jakość. Jaki talent! Byli bardzo zdecydowani i od razu wiedzieli, co chcą zrobić. Wspaniali zwycięzcy wyzwania Mystery Box!
- Zespół 10
Jeff Mc Clure & Letizia BirriLetizia Birri i Jeff McClure stworzyli wspaniały duet. Letizia z włoskim polotem i pasją, a Jeff ze Stanów Zjednoczonych z całym swoim doświadczeniem. Wygrali w kategorii 'Green & Sustainable'.
- Nowość! Gratin One for All dla wszystkich gości!Dowiedz się więcej
Coraz więcej gości ma specjalne wymagania dietetyczne, przez co przybywa Ci więcej pracy? Mamy coś dla Ciebie! Gratin, który jest kremowy, smakowity, a do tego wegański, bez laktozy i glutenu. I co najlepsze – został nagrodzony Superior Taste Award! Jest zatem dowodem na to, że nie trzeba rezygnować ze smaku. Poznaj gratiny, które pokochają wszyscy!
- Twoja przystawka gotowa w 3 minutyDowiedz się więcej
Wystarczą 3 minuty, by podać ten pyszny dodatek do dań głównych. Gwarantuje domowy smak i wygląd, a jednocześnie jest bardzo chrupiący.