
Złote loaded churros
Składniki
Porcje: 4
• 8 szt. Aviko XXL Churros
• 200 g sera cheddar
• 1 czerwona papryczka chili, pokrojona w cienkie plasterki
• 1 zielona papryczka chili, pokrojona w cienkie plasterki
• 1 limonka, pokrojona w ćwiartki
• 50 g startego sera parmezan
• 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania
Przygotuj churros:
1. Usmaż Aviko XXL Churros wg instrukcji na opakowaniu na złoty kolor.
2. Odstaw do lekkiego przestygnięcia.
Roztop ser:
1. Podgrzewaj ser cheddar na wolnym ogniu, aż będzie płynną gładką masą. Możesz dodać odrobinę mleka lub śmietanki, żeby uzyskać jeszcze gładszą konsystencję.
Złóż danie:
1. Talerze lub miseczki do serwowania wyłóż papierem pergaminowym. Na nim rozłóż churros.
2. Polej churros roztopionym cheddarem.
3. Posyp tartym parmezanem i pozwól mu zmieszać się z cheddarem.
Udekoruj:
1. Na wierzch rozsyp kawałki papryczek chili.
2. Dodaj posiekany szczypiorek.
3. Serwuj z ćwiartkami limonki na boku dla orzeźwiającego akcentu.
Wskazówka od szefa kuchni
Podawaj na ciepło jako wyjątkową, pikantną przekąskę – dla jednej osoby lub jako porcję do dzielenia się. Skomponuj z orzeźwiającym napojem, żeby zrównoważyć ostrość.