Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i serem Camembert
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i serem Camembert
Składniki (1 porcja):
- Aviko
Talarki ziemniaczane 200g
- Boczek wędzony 50g
- Cebula 62,5g
- Białe wino 40ml
- Tymianek 1g
- Sól 3g
- Czarny pieprz 1g
- Olej do smażenia 50ml
- Olej słonecznikowy 20ml
- Ser Camembert 60g
- Natka pietruszki 1g
Sposób przygotowania:
Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę. Zrumienić. Dodać
pokrojoną cebulę oraz tymianek. Zalać odrobiną białego wina.
Przełożyć do miski. Dodać świeżo usmażone talarki
ziemniaczane AVIKO i natkę pietruszki. Wymieszać. Przełożyć do
brytfanki. Na wierch kłaść plastry sera Camembert. Zapiec w temp.
180°C.
Składniki (1 porcja):
- Aviko
Talarki ziemniaczane 200g
- Boczek wędzony 50g
- Cebula 62,5g
- Białe wino 40ml
- Tymianek 1g
- Sól 3g
- Czarny pieprz 1g
- Olej do smażenia 50ml
- Olej słonecznikowy 20ml
- Ser Camembert 60g
- Natka pietruszki 1g
Zadzwoń: +48 58 662 43 00