Placki ziemniaczane Aviko z paprykową pepperonatą

Placki ziemniaczane z paprykową pepperonatą

Składniki

na 10 porcji

  • Placki ziemniaczane Aviko - 30 szt. (1,8 kg)
  • 500 g papryki czerwonej
  • 500 g papryki żółtej
  • 500 g papryki zielonej
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 50 ml octu z białego wina
  • 1 l passaty pomidorowej   
  • 10 g soli
  • 100 g cukru
  • ½ pęczka bazylii
Placki ziemniaczane Aviko z paprykową pepperonatą

Sposób przygotowania

  1. Placki ziemniaczane Aviko przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Papryki pokrój w kostkę i podsmaż je krótko na oliwie, dodaj cukier, sól i pomidorową passatę.
  3. Całość duś około 15 minut. Dodaj ocet i szybko go odparuj.
  4. Wykładaj pepperonatę na placki, dekoruj bazylią.

Smacznego!