Placki ziemniaczane z paprykową pepperonatą
Składniki
na 10 porcji
- Placki ziemniaczane Aviko - 30 szt. (1,8 kg)
- 500 g papryki czerwonej
- 500 g papryki żółtej
- 500 g papryki zielonej
- 100 ml oliwy z oliwek
- 50 ml octu z białego wina
- 1 l passaty pomidorowej
- 10 g soli
- 100 g cukru
- ½ pęczka bazylii
Sposób przygotowania
- Placki ziemniaczane Aviko przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Papryki pokrój w kostkę i podsmaż je krótko na oliwie, dodaj cukier, sól i pomidorową passatę.
- Całość duś około 15 minut. Dodaj ocet i szybko go odparuj.
- Wykładaj pepperonatę na placki, dekoruj bazylią.
Smacznego!