![Placki ziemniaczane Aviko z pomidorkami koktajlowymi z czosnkiem z patelni](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2023-11%2Fplacki_ziemniaczane_z_pomidorkami_koktajlowymi_z_czosnkiem_z_patelni.jpg&w=1920&q=100)
Placki ziemniaczane z pomidorkami koktajlowymi z czosnkiem z patelni
Składniki
na 10 porcji
- Placki ziemniaczane Aviko - 30 szt. (1,8 kg)
- 500 g pomidorków koktajlowych
- 1 główka czosnku
- 10 g soli
- 100 ml oliwy z oliwek
- ½ pęczka bazylii
![Placki ziemniaczane Aviko z pomidorkami koktajlowymi z czosnkiem z patelni](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2023-11%2Fplacki_ziemniaczane_z_pomidorkami_koktajlowymi_z_czosnkiem_z_patelni.jpg&w=1920&q=100)
Sposób przygotowania
- Placki ziemniaczane Aviko przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Pomidorki przepołów i razem z plasterkami czosnku usmaż krótko na oliwie z solą.
- Ułóż placki na talerzach, dodaj pomidorki z patelni i dekoruj bazylią.
Smacznego!