Placki ziemniaczane Aviko z pomidorkami koktajlowymi z czosnkiem z patelni

Placki ziemniaczane z pomidorkami koktajlowymi z czosnkiem z patelni

Składniki

na 10 porcji

  • Placki ziemniaczane Aviko - 30 szt. (1,8 kg)
  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 1 główka czosnku
  • 10 g soli
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • ½ pęczka bazylii
Placki ziemniaczane Aviko z pomidorkami koktajlowymi z czosnkiem z patelni

Sposób przygotowania

  1. Placki ziemniaczane Aviko przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Pomidorki przepołów i razem z plasterkami czosnku usmaż krótko na oliwie z solą.
  3. Ułóż placki na talerzach, dodaj pomidorki z patelni i dekoruj bazylią.

Smacznego!