mini_gratiny_aviko_ze_szparagami_i_parmezanem_oraz_chrupiacymi_krewetkami

Mini gratiny ze szparagami i parmezanem oraz chrupiącymi krewetkami

Składniki

na 10 porcji

mini_gratiny_aviko_ze_szparagami_i_parmezanem_oraz_chrupiacymi_krewetkami

Sposób przygotowania

1. Gratiny przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Rozgrzej olej do smażenia do 180°C.

3. Wymieszaj w tym czasie śmietanę z koperkiem.

4. Rozgrzej oliwę na patelni. Wrzuć rukolę i pozwól jej lekko zwiędnąć pod wpływem ciepła, ciągle mieszając.

5. Osusz krewetki papierowym ręcznikiem. Krewetki obtocz w przesianej mące i dobrze wymieszaj. Smaż na rozgrzanym oleju przez 1-2 minuty, aż będą chrupiące. Połóż krewetki na papierze do pieczenia i posyp odrobiną soli.

6. Połóż po 3 gratiny na każdym talerzu. Rozłóż na nich rukolę. Posyp chrupiącymi krewetkami i udekoruj śmietaną z koperkiem.

Smacznego!

Dobra rada

Wypróbuj także w wersji z szynką parmeńską lub pancettą zamiast krewetek.