churros-ananas-kokos

Churros z ananasem i kokosem

Połączenie ananasa z kokosem zawsze jest hitem. Podawanie do tego churrosów daje idealny deser.

Składniki:

  • Proste Churros Aviko
  • Marynowany ananas
  • Tarty kokos
  • Tatarak (estragon)

Sposób przygotowania:

Czas przygotowania: 10 minut + dzień wcześniej


• Pokrój ananasa na kawałki.
• Marynuj ananasa dzień wcześniej według własnych upodobań. Możesz to zrobić na przykład w marynacie z syropu cukrowego, Malibu, anyżu gwiaździstego, kardamonu i limonki.
• Przygotuj churros zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
• Podpiecz tarty kokos i ułóż go na talerzu.
• Rozłóż ananasa i churrosy na talerzu i udekoruj kilkoma gałązkami estragonu.

Porada: Umieść puszkę mleka kokosowego w lodówce na noc, oddziel płyn od zgęstniałego tłuszczu kokosowego i ubij na puszystą masę. Dopraw według własnego smaku i podawaj z kokosową bitą śmietaną.