![Pikantne roślinne nuggetsy o smaku sera Aviko z chłodnym kremem z groszku i mięty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2023-11%2Fpikantne_roslinne_nuggetsy_o_smaku_sera_z_kremem_z_groszku_i_miety.jpg&w=1920&q=100)
Pikantne roślinne nuggetsy o smaku sera z chłodnym kremem z groszku i mięty
Składniki
na 10 porcji
- Pikantne roślinne nuggetsy o smaku sera Aviko - 90 szt. (ok. 1,5 kg)
- 400 g groszku mrożonego
- 50 ml oliwy z oliwek
- 20 g soli
- ½ pęczka mięty
- 500 ml napoju sojowego
![Pikantne roślinne nuggetsy o smaku sera Aviko z chłodnym kremem z groszku i mięty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2023-11%2Fpikantne_roslinne_nuggetsy_o_smaku_sera_z_kremem_z_groszku_i_miety.jpg&w=1920&q=100)
Sposób przygotowania
- Pikantne roślinne nuggetsy o smaku sera usmaż zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Mrożony groszek sparz wrzątkiem, dopraw oliwą i solą. Dodaj pociętą miętę. Całość delikatnie rozciągnij napojem roślinnym i zblenduj na gładko.
- Podawaj wegańskie nuggetsy z chłodnym kremem w kokilce.
Smacznego!