![Krążki cebulowe Aviko w chrupiącej piwnej panierce z ziemniaczano-porowym kremem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2023-11%2Fkrazki_cebulowe_w_piwnej_panierce_z_ziemniaczano-porowym_kremem.jpg&w=1920&q=100)
Krążki cebulowe w chrupiącej piwnej panierce podane z chłodnym ziemniaczano-porowym kremem
Składniki
na 10 porcji
- Krążki cebulowe w chrupiącej piwnej panierce Aviko - 60 szt. (ok. 1,3 kg)
- 1 duży por
- 800 g ziemniaków
- ½ kostki masła
- 350 ml kwaśnej śmietany
- 1 pęczek szczypiorku
![Krążki cebulowe Aviko w chrupiącej piwnej panierce z ziemniaczano-porowym kremem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2023-11%2Fkrazki_cebulowe_w_piwnej_panierce_z_ziemniaczano-porowym_kremem.jpg&w=1920&q=100)
Sposób przygotowania
- Krążki cebulowe w chrupiącej piwnej panierce przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Pory pokrój w drobne półksiężyce, a ziemniaki w drobną kostkę. Podsmaż je na maśle, podlej wodą, dopraw solą i pieprzem.
- Gdy ziemniaki będą miękkie, zblenduj całość blenderem ręcznym i dodaj zimną kwaśną śmietanę. Krótko blenduj.
- Wymieszaj krem z drobno pociętym szczypiorkiem.
- Ułóż krążki cebulowe i podawaj z kremem ziemniaczano-porowym.
Smacznego!