mini koperty ziemniaczane z serem gouda i serkiem śmietankowym Aviko na sałatce z grillowanych szalotek, słodkiej pieczonej papryki i szpinaku

Mini koperty ziemniaczane z serem gouda i serkiem śmietankowym na sałatce z grillowanych szalotek, słodkiej pieczonej papryki i szpinaku

Składniki

na 10 porcji

mini koperty ziemniaczane z serem gouda i serkiem śmietankowym Aviko na sałatce z grillowanych szalotek, słodkiej pieczonej papryki i szpinaku

Sposób przygotowania

  1. Mini koperty ziemniaczane z serem gouda i serkiem śmietankowym usmaż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Szalotki obierz, przetnij wzdłuż w ćwiartki, skrop oliwą, posól i grilluj około 3-4 minut.
  3. Paprykę przetnij na pół, skrop oliwą, posól i wstaw na blasze do piekarnika nagrzanego na 180°C i piecz, aż będą lekko przypalone. Wyjmij je, przełóż do miski i zakryj szczelnie folią spożywczą.
  4. Szpinak umyj, osusz, skrop oliwą, solą i otartą skórką z cytryny. Wymieszaj.
  5. Paprykę obierz ze skórki i porwij w paski. Zachowaj sok z papryk.
  6. Pomidorki przekrój na pół.
  7. Układaj szpinak, paprykowe paski, zgrillowane szalotki i pomidorki. Sok z papryki podgrzej i zemulguj z oliwą. 
  8. Rozłóż koperty ziemniaczane i całość skrop sosem paprykowym.

Smacznego!