churros-z-lodami-gruszkowymi-i-sosem-czekoladowym

Churros z lodami gruszkowymi i sosem czekoladowym

Churros z gorącym sosem czekoladowym to smak, któremu nie można się oprzeć.

Składniki (4 porcje):

• 300 g Churros Aviko
• 125 ml ubitej śmietany 
• 125 g gorzkiej czekolady
• 1 soczysta gruszka
• 500 ml lodów waniliowych
• Mała łyżeczka lodów

hiszpanskie-ciasteczka-sniadaniowe-churros-aviko-serwis

Sposób przygotowania:

Czas przygotowania: 20 minut


• Podgrzej śmietankę w rondlu.
• Połam 100 g czekolady w kawałki i dodaj do śmietany. Podgrzewaj delikatnie i mieszaj, aż uzyskasz gładki sos czekoladowy.
• Przygotuj churros zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
• W międzyczasie przekrój gruszkę na pół i usuń gniazdo nasienne. Pokrój gruszkę w kliny.
• Na dużym płaskim naczyniu ułóż churrosy i części gruszki na przemian, tworząc kształt wianka. Na wierzchu dodaj małe gałki lodów. Polej odrobiną sosu czekoladowego. Resztę podawaj w małej miseczce do maczania churros. 


Porada: Równie pyszne z gotowanymi gruszkami!