Śniadaniowe burrito
Składniki
na 10 porcji
30 okrągłych placków typu rösti – wariant do frytownicy lub do piekarnika/konwekcji
100 g masła
200 g chorizo w plasterkach
30 jajek
300 ml śmietany kremówki
siekana natka pietruszki
10 placków do tortilli
200 g tartego łagodnego cheddara
400 g gotowanej fasolki
Sposób przygotowania
1. Przygotuj okrągłe placki ziemniaczane Aviko zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odsącz nadmiar tłuszczu.
2. Roztop masło i podsmaż na nim chorizo.
3. Jajka ubij w misce ze śmietaną, dopraw do smaku.
4. Wlej masę jajeczną na patelnię z chorizo i mieszaj, aż jajka się zetną. Posyp natką.
5. Podgrzej placki do tortilli na patelni, żeby łatwiej było je składać.
6. Na każdym z placków połóż 3 okrągłe placki ziemniaczane Aviko, następnie jajka z chorizo, ser i fasolkę. Złóż burrito i serwuj. Możesz także podawać je na wynos jak kanapkę - zapakowane w papier.
Smacznego!