sniadaniowe_burrito_z_plackami_rosti_aviko

Śniadaniowe burrito

Składniki

na 10 porcji

30 okrągłych placków typu rösti – wariant do frytownicy lub do piekarnika/konwekcji

100 g masła

200 g chorizo w plasterkach

30 jajek

300 ml śmietany kremówki

siekana natka pietruszki

10 placków do tortilli

200 g tartego łagodnego cheddara

400 g gotowanej fasolki

sniadaniowe_burrito_z_plackami_rosti_aviko

Sposób przygotowania

1. Przygotuj okrągłe placki ziemniaczane Aviko zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odsącz nadmiar tłuszczu.

2. Roztop masło i podsmaż na nim chorizo.

3. Jajka ubij w misce ze śmietaną, dopraw do smaku.

4. Wlej masę jajeczną na patelnię z chorizo i mieszaj, aż jajka się zetną. Posyp natką.

5. Podgrzej placki do tortilli na patelni, żeby łatwiej było je składać.

6. Na każdym z placków połóż 3 okrągłe placki ziemniaczane Aviko, następnie jajka z chorizo, ser i fasolkę. Złóż burrito i serwuj. Możesz także podawać je na wynos jak kanapkę - zapakowane w papier.

Smacznego!