Śniadaniowa bruschetta

  • Śniadaniowa bruschetta

Śniadaniowa bruschetta

Sposób przygotowania

1. Pomidory - skrop pomidory oliwą z oliwek i przypraw pieprzem. Piecz 8-10 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Pozostaw w cieple, a przed podaniem posyp bazylią.

2. Grzyby - podsmaż grzyby na maśle przez 2-3 minuty, następnie dodaj czosnek i szczypiorek. Trzymaj na ogniu, aż grzyby zmiękną. Pozostaw w cieple.

3. Jajka - roztop masło na patelni, jajka ubij ze śmietaną i wlej na patelnię. Smaż do lekkiego ścięcia. Przypraw i posyp szczypiorkiem.

4. Przygotuj trójkątne placki ziemniaczane Aviko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podawaj 3 placki na osobę, każdy z innym z przygotowanych wcześniej dodatków.

Smacznego!