sniadaniowa_pizza_z_placuszkami_rosti_aviko

Śniadaniowa pizza z placuszkami rösti

Składniki

na 10 porcji

  • 650 g mini przekąsek typu rösti Aviko (50 szt.)
  • 10 spodów do pizzy (lub świeże ciasto na 10 spodów)
  • 300 g sosu pomidorowego
  • 200 g tartej mozzarelli
  • 300 g boczku w plastrach
  • 300 g kiełbasy
  • 250 g pomidorów
  • 150 g pieczarek pokrojonych w plasterki
sniadaniowa_pizza_z_placuszkami_rosti_aviko

Sposób przygotowania

1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.

2. Spody do pizzy posmaruj sosem pomidorowym i posyp serem.

3. Rozłóż plastry boczku, a kiełbasę połam na małe kawałki i równomiernie rozsyp na pizzach razem z kawałkami pomidorów, grzybami i placuszkami rösti Aviko.

4. Piecz ok. 15 minut.

Smacznego!