loaded-fries-z-zielonymi-warzywami-i-ricotta

Loaded Fries z zielonymi warzywami i ricottą

Składniki:

loaded-fries-z-zielonymi-warzywami-i-ricotta

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 20 minut

  1. Przygotuj frytki Wavy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na suchej patelni upraż orzeszki piniowe, aż będą złociste, a następnie przełóż je na talerz.
  3. Odetnij zdrewniałe końcówki szparagów i pokrój je na kawałki o długości ok. 4 cm. Cukinię pokrój w kostkę.
  4. Rozgrzej oliwę na patelni. Smaż szparagi i groszek cukrowy przez 4 minuty. Dodaj cukinię i smaż warzywa jeszcze przez 2–3 minuty, aż będą al dente. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Ubij ricottę blenderem ręcznym przez 1 minutę, aż stanie się kremowa.
  6. Wyłóż frytki Wavy na 4 talerze lub duży półmisek. Rozłóż na nich warzywa i pomidory. Na wierzchu ułóż porcję ubitej ricotty. Posyp wszystko startym parmezanem i listkami bazylii.
Aviko wavy blends chrupiace_frytki_z_przyprawami_o_smaku_ziolowo-czosnkowym