loaded-fries-z-awokado-wołowina-i-kimchi

Loaded Fries z awokado, wołowiną i kimchi

Składniki

loaded-fries-z-awokado-wołowina-i-kimchi

Sposób przygotowania

Czas przygotowania: 30 minut

  1. Oczyść pieczarki i pokrój je na ćwiartki. 
  2. Arkusz nori potnij lub porwij na cienkie paski.
  3. Zmiksuj 1 łyżkę kimchi z majonezem za pomocą blendera ręcznego. Dodaj olej sezamowy i dopraw sokiem z limonki.
  4. Przygotuj frytki Wavy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. Rozgrzej olej na patelni. Osusz steki papierowym ręcznikiem i oprósz solą oraz pieprzem. Smaż steki przez 1–2 minuty z każdej strony, aż się zarumienią i będą różowe w środku (lub do preferowanego stopnia wysmażenia).
  6. Odłóż mięso na 5 minut, zawijając je w folię aluminiową, aby odpoczęło. W międzyczasie smaż pieczarki przez 5 minut, aż się zarumienią i będą gotowe.
  7. Pokrój awokado w kostkę.
  8. Pokrój steki w plastry.
  9. Wyłóż frytki Wavy na półmisek lub 4 talerze. Rozłóż na frytkach plastry steku, pieczarki, pozostałe kimchi i kostki awokado. Posyp frytki paskami nori, prażoną cebulką i furikake. Udekoruj listkami mięty lub kolendry.
Aviko wavy blends chrupiace_frytki_z_przyprawami_o_smaku_ziolowo-czosnkowym