
Loaded Fries w stylu pizzy
Składniki:
- 600 g frytek Aviko Wavy Blends z czosnkiem i ziołami - Chrupiące frytki z przyprawami o smaku ziołowo-czosnkowym
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 12 klopsików wołowych
- 1 puszka sosu do pizzy (400 g)
- 2 kulki mozzarelli
- 2 łyżki zielonego pesto
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 2 gałązki bazylii

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 20 minut
- Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni. Smaż klopsiki przez 2–3 minuty, aż się zarumienią z każdej strony. Dodaj sos do pizzy i duś klopsiki przez 10 minut.
- Przygotuj frytki Wavy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Porwij mozzarellę na kawałki. Wymieszaj pesto z majonezem.
- Wyłóż frytki Wavy na deskę lub 4 talerze. Na wierzchu rozłóż klopsiki z sosem i mozzarellę.
- Nałóż kleksy pesto z majonezem na frytki – możesz użyć rękawa cukierniczego lub łyżki. Posyp wszystko oregano i listkami bazylii.