
Loaded Fries w stylu Patatas Bravas
Składniki:
- 600 g frytek Aviko Wavy Blends Papryka - Chrupiące frytki z przyprawami o smaku paprykowym
- 200 g chorizo
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 czerwone papryki typu ramiro (spiczaste)
- 50 g (wędzonych) migdałów
- 1 pęczek natki pietruszki (płaskolistnej)
- 3 łyżki aioli
- 3 łyżki salsy brava (ze słoika lub domowej – patrz wskazówka)
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 20 minut
- Przygotuj frytki Wavy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Pokrój chorizo na półplasterki. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i smaż chorizo przez około 5 minut, aż będzie chrupiące.
- W międzyczasie pokrój papryki w krążki. Grubo posiekaj migdały oraz natkę pietruszki.
- Wyłóż frytki Wavy na deskę lub 4 talerze. Rozłóż na nich krążki papryki, chorizo i migdały.
- Nałóż aioli i salsę brava na frytki – możesz użyć rękawa cukierniczego lub łyżki. Posyp wszystko natką pietruszki oraz wędzoną papryką.