loaded-fries-z-tagliata

Loaded Fries z tagliatą

Składniki:

loaded-fries-z-tagliata

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 25 minut

  1. Przygotuj frytki Wavy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Oczyść fasolkę szparagową. Gotuj ją w osolonej wodzie przez 4 minuty, aż będzie chrupiąca.
  3. Grubo posiekaj rukolę. Zetrzyj czosnek i drobno posiekaj kapary. Wymieszaj czosnek i kapary z oliwą z oliwek extra virgin. Dodaj ocet balsamiczny. Wmieszaj rukolę i dopraw solą oraz pieprzem.
  4. Rozgrzej patelnię grillową. Osusz steki z rostbefu papierowym ręcznikiem. Posmaruj mięso z obu stron oliwą z oliwek i oprósz solą oraz pieprzem.
  5. Grilluj steki na dużym ogniu przez 1 minutę z każdej strony, aż się ładnie zarumienią i będą różowe w środku. Następnie owiń je w folię aluminiową i odstaw na 5 minut, aby odpoczęły.
  6. Wyłóż frytki Wavy na półmisek lub 4 talerze. Pokrój steki w plastry i ułóż je na frytkach. Rozłóż na wierzchu salsę z rukoli, pomidory suszone i płatki parmezanu.
Aviko wavy blends chrupiace_frytki_z_przyprawami_o_smaku_ziolowo-czosnkowym