
Loaded Chili Cheddar Black Nuggets z kurczakiem i salsą
Składniki
- Chili Cheddar Black Nuggets Aviko – 6 szt
- 3 sztuki tacos
- 150 g piersi z kurczaka
- 100 g pomidorów
- 60 g cebuli czerwonej
- 60 g selera naciowego
- 30 g roszponki
- 30 g sosu teriyaki
- 10 g kolendry
- 30 ml oliwy z oliwek
- Sól, pieprz czarny
Użyte produkty
Sposób przygotowania
- Chili Cheddar Black Nuggets przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Pierś z kurczaka pokrój w grubą kostkę, dopraw solą i pieprzem, usmaż na oliwie z oliwek.
- Tacos wypełniaj według kolejności: roszponka, kurczak, Chili Cheddar Black Nuggets, salsa.
Salsa
- Pomidory obierz ze skórki i pokrój w grubą kostkę.
- Cebulę i selera pokrój w półkrążki.
- Kolendrę posiekaj drobno.
- Wszystkie składniki połącz ze sobą, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z oliwą i sosem teriyaki.