loaded_chili_cheddar_black_nuggets_z_kurczakiem_i_salsa

Loaded Chili Cheddar Black Nuggets z kurczakiem i salsą

Składniki  

  • Chili Cheddar Black Nuggets Aviko – 6 szt 
  • 3 sztuki tacos 
  • 150 g piersi z kurczaka 
  • 100 g pomidorów 
  • 60 g cebuli czerwonej 
  • 60 g selera naciowego 
  • 30 g roszponki 
  • 30 g sosu teriyaki 
  • 10 g kolendry 
  • 30 ml oliwy z oliwek 
  • Sól, pieprz czarny
czarne-nuggetsy-z-serem-cheddar-i-papryczka-jalapeno-aviko-serwis

Sposób przygotowania  

  1. Chili Cheddar Black Nuggets przygotuj według instrukcji na opakowaniu. 
  2. Pierś z kurczaka pokrój w grubą kostkę, dopraw solą i pieprzem, usmaż na oliwie z oliwek. 
  3. Tacos wypełniaj według kolejności: roszponka, kurczak, Chili Cheddar Black Nuggets, salsa. 

Salsa  

  1. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w grubą kostkę. 
  2. Cebulę i selera pokrój w półkrążki. 
  3. Kolendrę posiekaj drobno. 
  4. Wszystkie składniki połącz ze sobą, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z oliwą i sosem teriyaki.