
Loaded Camembert Bites z gruszką, awokado i serem pleśniowym
Składniki
- 6 Camembert Bites Aviko
- 180 g gruszki
- 60 g awokado
- 60 g truskawek
- 60 g sera pleśniowego
- 20 g orzechów włoskich
- 10 g cytryny
- 20 g sałaty roszponki
- 20 g miodu
- 50 ml oliwy z oliwek
- 10 ml octu balsamicznego
- Sól, pieprz
Użyte produkty
Sposób przygotowania
- Przygotuj Camembert Bites według instrukcji na opakowaniu.
- Gruszki przekrój na pół i wydrąż nasiona. Pokrój w cienkie plastry, skrop cytryną.
- Połącz oliwę z oliwek, miód, sok z cytryny i ocet balsamiczny. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
- Awokado pokrój w grubą kostkę.
- Pokrojoną gruszkę ułóż na talerzu jak carpaccio, dodaj roszponkę, awokado, camembert bites, posyp orzechami, serem I truskawkami. Całość skrop przygotowanym dresingiem.