loaded_camembert_bites_z_gruszka_awokado_i_serem_plesniowym

Loaded Camembert Bites z gruszką, awokado i serem pleśniowym

Składniki 

  • 6 Camembert Bites Aviko 
  • 180 g gruszki 
  • 60 g awokado 
  • 60 g truskawek 
  • 60 g sera pleśniowego 
  • 20 g orzechów włoskich  
  • 10 g cytryny 
  • 20 g sałaty roszponki 
  • 20 g miodu 
  • 50 ml oliwy z oliwek    
  • 10 ml octu balsamicznego 
  • Sól, pieprz 
Panierowane przekąski z serem camembert Aviko na desce

Sposób przygotowania 

  1. Przygotuj Camembert Bites według instrukcji na opakowaniu. 
  2. Gruszki przekrój na pół i wydrąż nasiona. Pokrój w cienkie plastry, skrop cytryną. 
  3. Połącz oliwę z oliwek, miód, sok z cytryny i ocet balsamiczny. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. 
  4. Awokado pokrój w grubą kostkę. 
  5. Pokrojoną gruszkę ułóż na talerzu jak carpaccio, dodaj roszponkę, awokado, camembert bites, posyp orzechami, serem I truskawkami. Całość skrop przygotowanym dresingiem.