serowe_nuggetsy_i_frytki_z_batatow_aviko_z_pikantnym_dipem_dyniowym

Przekąska z pikantnym dipem dyniowym

Składniki

na 10 porcji

serowe_nuggetsy_i_frytki_z_batatow_aviko_z_pikantnym_dipem_dyniowym

Miąższ dyni pokrój w kostkę 2x2 cm. Rozłóż na papierze do pieczenia i skrop częścią oliwy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15 minut, aż dynia lekko zbrązowieje i zmięknie. Upieczoną dynię zblenduj z pozostałą oliwą z oliwek, mielonym chili, czosnkiem i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Przygotuj serowe nuggetsy i frytki z batatów Aviko zgodnie z instrukcjami na opakowaniach.

Pokrój zielone papryczki w cienkie paski, a czerwoną w drobną kostkę.

Na talerzu ułóż nuggetsy serowe (9-10 szt./porcję) razem z porcją słodkich frytek i kilkoma nachosami. Dip dyniowy posyp papryczkami i serwuj w osobnej miseczce.