salatka_z_dyni_z_roszponka_orzechami_wloskimi_i_czarnymi_nuggetsami_aviko

Sałatka z dyni z roszponką, orzechami włoskimi i czarnymi nuggetsami

Składniki

na 10 porcji

salatka_z_dyni_z_roszponka_orzechami_wloskimi_i_czarnymi_nuggetsami_aviko

Sposób przygotowania

Obierz dynię, usuń pestki i pokrój w kostkę 2x2 cm. Rozłóż pokrojoną dynię na papierze do pieczenia i skrop oliwą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 10-15 minut, aż dynia lekko zbrązowieje i zmięknie. Po upieczeniu odłóż kostki dyni do wystygnięcia (przypraw solą i pieprzem).

Przygotuj sos winegret z dwóch części oliwy i jednej części octu balsamicznego. Dodaj trochę miodu, sól i pieprz.

Przygotuj czarne nuggetsy Aviko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ułóż liście roszponki na talerzu lub w misce, skrop winegretem. Następnie dodaj upieczone kostki dyni, orzechy włoskie (lekko podprażone na patelni) i czarne nuggetsy serowe.

Smacznego!