Placki ziemniaczane Aviko z gulaszem wołowym w śmietanowym sosie z zielonym pieprzem

Placki ziemniaczane z gulaszem wołowym w śmietanowym sosie z zielonym pieprzem

Składniki

na 10 porcji

  • Placki ziemniaczane Aviko - 30 szt. (1,8 kg)
  • 1 kg pręgi wołowej
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 10 g soli
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 200 g marynowanego zielonego pieprzu
  • 100 g natki pietruszki
Placki ziemniaczane Aviko z gulaszem wołowym w śmietanowym sosie z zielonym pieprzem

Sposób przygotowania

  1. Placki ziemniaczane Aviko przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Pręgę pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na oleju, dodaj wodę i gotuj, aż mięso będzie miękkie. 
  3. Dopraw solą, dodaj zielony pieprz i całość zaciągnij śmietanką.
  4. Gulasz serwuj na plackach ziemniaczanych. Posyp natką pietruszki.

Smacznego!