![Placki ziemniaczane Aviko z gulaszem wołowym w śmietanowym sosie z zielonym pieprzem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2023-11%2Fplacki_ziemniaczane_z_gulaszem_wolowym_w_smietanowym_sosie_z_zielonym_pieprzem.jpg&w=1920&q=100)
Placki ziemniaczane z gulaszem wołowym w śmietanowym sosie z zielonym pieprzem
Składniki
na 10 porcji
- Placki ziemniaczane Aviko - 30 szt. (1,8 kg)
- 1 kg pręgi wołowej
- 100 ml oleju rzepakowego
- 10 g soli
- 300 ml śmietanki 30%
- 200 g marynowanego zielonego pieprzu
- 100 g natki pietruszki
![Placki ziemniaczane Aviko z gulaszem wołowym w śmietanowym sosie z zielonym pieprzem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2023-11%2Fplacki_ziemniaczane_z_gulaszem_wolowym_w_smietanowym_sosie_z_zielonym_pieprzem.jpg&w=1920&q=100)
Sposób przygotowania
- Placki ziemniaczane Aviko przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Pręgę pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na oleju, dodaj wodę i gotuj, aż mięso będzie miękkie.
- Dopraw solą, dodaj zielony pieprz i całość zaciągnij śmietanką.
- Gulasz serwuj na plackach ziemniaczanych. Posyp natką pietruszki.
Smacznego!