loaded_macn_cheese_bites_z_krewetkami_mango_i_sosem_chimichurri

Loaded Mac'n Cheese Bites z krewetkami, mango i sosem Chimichurri

Składniki  

  • 6 Mac'n Cheese Bites Aviko
  • 6 krewetek obranych 16/20 
  • 150 g świeżego mango 
  • 10 g kolendry  
  • 10 g mięty 
  • 10 g natki pietruszki  
  • 5 g czosnku 
  • 5 g papryczki chili 
  • 80 ml oliwy z oliwek 
  • Sól, pieprz czarny 
  • Sok i skórka z limonki
trojkaty-mac-n-cheese-aviko w restauracji

Sposób przygotowania 

  1. Mac'n Cheese Bites przygotuj według instrukcji na opakowaniu. 
  2. Obrane mango pokrój w grubą kostkę. 
  3. Krewetki dopraw solą i pieprzem, usmaż na oliwie z oliwek. 
  4. Na talerz połóż mac'n cheese, dodaj mango i krewetki. Całość polej obficie sosem Chimichurri. 

Sos Chimichurri 

  1. Kolendrę, miętę, pietruszkę, czosnek i chili pokrój w drobną kostkę, posól i odstaw na 10 minut. 
  2. Dodaj skórkę i sok z limonki oraz oliwę z oliwek. Całość wymieszaj.