
Loaded Mac'n Cheese Bites z krewetkami, mango i sosem Chimichurri
Składniki
- 6 Mac'n Cheese Bites Aviko
- 6 krewetek obranych 16/20
- 150 g świeżego mango
- 10 g kolendry
- 10 g mięty
- 10 g natki pietruszki
- 5 g czosnku
- 5 g papryczki chili
- 80 ml oliwy z oliwek
- Sól, pieprz czarny
- Sok i skórka z limonki
Użyte produkty
Sposób przygotowania
- Mac'n Cheese Bites przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Obrane mango pokrój w grubą kostkę.
- Krewetki dopraw solą i pieprzem, usmaż na oliwie z oliwek.
- Na talerz połóż mac'n cheese, dodaj mango i krewetki. Całość polej obficie sosem Chimichurri.
Sos Chimichurri
- Kolendrę, miętę, pietruszkę, czosnek i chili pokrój w drobną kostkę, posól i odstaw na 10 minut.
- Dodaj skórkę i sok z limonki oraz oliwę z oliwek. Całość wymieszaj.