loaded_falafel_bites_i_krazki_cebulowe_z_wedzony_lososiem_i_majonezem_koperkowym

Loaded Falafel Bites i Krążki cebulowe z wędzony łososiem i majonezem koperkowym

Składniki  

  • 5 Falafel Bites  
  • 4 krążki cebulowe
  • 60 g łososia wędzonego 
  • 60 g awokado 
  • 30 g parmezanu 
  • 30 g cebuli czerwonej 
  • 5 g kaparów 
  • 5 g świeżego kopru 
  • 5 g czarnych oliwek 
  • 50 ml oleju 
  • 100 ml mleka 3,2%

Sposób przygotowania 

  1. Falafel Bites i Krążki Cebulowe przygotuj według instrukcji na opakowaniu. 
  2. Łososia pokrój w paski. 
  3. Awokado pokrój w plastry, cebulę w paski, a oliwki na pół. 
  4. Do zimnego mleka, dodaj koper. Wlewaj powoli olej miksując blenderem cały czas tak długo, aż zgęstnieje na majonez. Na końcu dopraw solą i sokiem z cytryny. 
  5. Na talerzu ułóż plastry wędzonego łososia, awokado oraz Falafel Bites i Krążki Cebulowe. Posyp kaparami, cebulą i oliwkami. Udekoruj majonezem i świeżym koprem. Posyp parmezanem.