
Loaded Falafel Bites i Krążki cebulowe z wędzony łososiem i majonezem koperkowym
Składniki
- 5 Falafel Bites
- 4 krążki cebulowe
- 60 g łososia wędzonego
- 60 g awokado
- 30 g parmezanu
- 30 g cebuli czerwonej
- 5 g kaparów
- 5 g świeżego kopru
- 5 g czarnych oliwek
- 50 ml oleju
- 100 ml mleka 3,2%
Użyte produkty
Sposób przygotowania
- Falafel Bites i Krążki Cebulowe przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Łososia pokrój w paski.
- Awokado pokrój w plastry, cebulę w paski, a oliwki na pół.
- Do zimnego mleka, dodaj koper. Wlewaj powoli olej miksując blenderem cały czas tak długo, aż zgęstnieje na majonez. Na końcu dopraw solą i sokiem z cytryny.
- Na talerzu ułóż plastry wędzonego łososia, awokado oraz Falafel Bites i Krążki Cebulowe. Posyp kaparami, cebulą i oliwkami. Udekoruj majonezem i świeżym koprem. Posyp parmezanem.