![Chrupiące cząstki batatów Aviko z truflowo-parmezanowym beszamelem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2023-11%2Fchrupiace_czastki_batatow_z_truflowo-parmezanowym_beszamelem_1.jpg&w=1920&q=100)
Chrupiące cząstki batatów z truflowo-parmezanowym beszamelem
Składniki
na 10 porcji
- Chrupiące cząstki batatów Aviko 1,5 kg
- 50 g masła
- 50 g mąki pszennej
- 10 g soli
- 10 g pasty truflowej
- 300 ml mleka
- 10 g pieprzu
- 100 g tartego parmezanu
![Chrupiące cząstki batatów Aviko z truflowo-parmezanowym beszamelem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2023-11%2Fchrupiace_czastki_batatow_z_truflowo-parmezanowym_beszamelem_1.jpg&w=1920&q=100)
Sposób przygotowania
- Chrupiące cząstki batatów przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Rozgrzej masło i dodaj mąkę. Dodaj sól i truflową pastę. Całość zalej gorącym mlekiem i mieszając, zagęść. Dopraw pieprzem.
- Podawaj bataty z beszamelem w kokilkach, posypując je tartym parmezanem.
Smacznego!