![wrap-z-czastkami-ziemniaka-przepis-aviko](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2022-05%2Fwrap-z-czastkami-ziemniaka-przepis-aviko.jpg&w=1920&q=100)
Wrapy z chrupiącymi cząstkami ziemniaka
Składniki
na 10 porcji
- Chrupiące cząstki ziemniaka z dodatkiem ziół lub Pikantne cząstki ziemniaka ze skórką Aviko 1 kg
- tortille 10 szt.
- ogórki 2 szt.
- czerwona cebula 2 szt.
- majonez 400 ml
- świeżo zmielony pieprz do smaku
- sól, czosnek do smaku
![wrap-z-czastkami-ziemniaka-przepis-aviko](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2022-05%2Fwrap-z-czastkami-ziemniaka-przepis-aviko.jpg&w=1920&q=100)
Sposób przygotowania
Cząstki ziemniaka przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Pokrój ogórki i cebulę w kostkę. Majonez połącz z czosnkiem, solą i pieprzem. Tortille posmaruj sosem majonezowym, połóż cząstki ziemniaka, ogórki i cebulę i zwiń, żeby otrzymać wrapy.
Smacznego!
Dobra rada
Zaproponuj gościom także inne sosy do wrapów z cząstkami ziemniaka, np. tzatziki albo sos 1000 wysp.