talerz_serowych_przekasek_z_orzezwiajacym_dipem_jogurtowym przepis Aviko gastronomia

Talerz serowych przekąsek z orzeźwiającym dipem jogurtowym

Składniki

4 porcje

talerz_serowych_przekasek_z_orzezwiajacym_dipem_jogurtowym przepis Aviko gastronomia

Sposób przygotowania

Przygotuj serowe nuggetsy Aviko zgodnie z instrukcjami na opakowaniach.

Po usmażeniu odstaw do lekkiego ostygnięcia, a następnie nadziej nuggetsy pojedynczo na wykałaczki, żeby łatwiej było je serwować.

Przygotuj papryczki Padrón.

W rondlu rozgrzej oliwę, dodaj papryczki i podsmaż, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą.

Przygotuj dip jogurtowy.

W misce połącz jogurt naturalny i krem z kokosa. Dodaj posiekaną miętę, skórkę i sok z limonki. Dopraw solą i pieprzem.

Złóż danie.

Na dużym talerzu rozłóż serowe nuggetsy i podsmażone papryczki. W środku umieść miseczkę z dipem jogurtowym. Udekoruj ćwiartkami limonki i listkami mięty. Zachęć gości do nadziewania po jednym nuggetsie i kawałku papryczki na wykałaczkę i maczania w orzeźwiającym jogurtowym sosie.

Wskazówka od szefa kuchni

Kluczem tego dania jest balans pomiędzy ostrością nuggetsów i papryczek a łagodnością kremowego dipu. Mięta i limonka dodają świeżości, która doskonale równoważy bogaty smak sera.