Składniki (4 porcje)
- 600 g Aviko Grip ' n Dip
- 1 dojrzałe mango
- 125 g pomidorków koktajlowych
- ½ małej czerwonej cebuli
- ¼ czerwonej papryki
- 1 ząbek czosnku
- 3 gałązki kolendry
- 2 łyżki soku z limonki
- Blender ręczny z rozdrabniaczem
Sposób przygotowania
- Usuń skórkę z mango i odetnij miąższ z pestki. Pokrój mango na grube kawałki.
- Przekrój pomidory na pół. Posiekaj czerwoną cebulę. Usuń nasiona z czerwonej papryki i grubo posiekaj. Również grubo posiekaj czosnek.
- Umieść mango z pomidorami, cebulą, czerwoną papryką i czosnkiem w siekaczu.
- Dodaj gałązki kolendry i posiekaj na grubszą lub, według uznania, delikatną salsę.
- Dopraw salsę sokiem z limonki i solą. Wlej salsę z mango i kolendry do miski.
- Przygotuj frytki zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i podawaj z dipem.