![Panierowane przekąski roślinne o smaku kurczaka Aviko na sałacie z grillowanymi szalotkami i dressingiem francuskim na bazie musztardy Dijon i chili](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2023-11%2Fprzekaski_roslinne_o_smaku_kurczaka_na_salacie_z_szalotkami_i_dressingiem_francuskim.jpg&w=1920&q=100)
Panierowane przekąski roślinne o smaku kurczaka na sałacie z grillowanymi szalotkami i dressingiem francuskim na bazie musztardy Dijon i chili
Składniki
na 10 porcji
- Panierowane przekąski roślinne o smaku kurczaka Aviko - 90 szt. (ok. 1,08 kg)
- 1 duża sałata karbowana
- 500 g szalotek
- 1 długa papryczka cayenne
- 100 ml oliwy z oliwek
- 10 g soli
- 50 g musztardy Dijon
- 50 ml miodu
- 10 g pieprzu
![Panierowane przekąski roślinne o smaku kurczaka Aviko na sałacie z grillowanymi szalotkami i dressingiem francuskim na bazie musztardy Dijon i chili](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2023-11%2Fprzekaski_roslinne_o_smaku_kurczaka_na_salacie_z_szalotkami_i_dressingiem_francuskim.jpg&w=1920&q=100)
Sposób przygotowania
- Przekąski z roślinną alternatywą kurczaka przygotuj według opisu na opakowaniu.
- Sałatę umyj, osusz i skrop oliwą z oliwek.
- Szalotki pokrój w ćwiartki, posmaruj oliwą, posól i zgrilluj.
- Musztardę połącz z płynnym miodem, dopraw solą, pociętą papryczką cayenne i pieprzem. Rozciągnij dressing oliwą z oliwek.
- Sałatę delikatnie skrop dressingiem, ułóż liście, dodaj zgrillowane szalotki i połóż roślinne kuleczki o smaku kurczaka.
Smacznego!