
Panierowane przekąski roślinne o smaku kurczaka na sałacie z grillowanymi szalotkami i dressingiem francuskim na bazie musztardy Dijon i chili
Składniki
na 10 porcji
- Panierowane przekąski roślinne o smaku kurczaka Aviko - 90 szt. (ok. 1,08 kg)
- 1 duża sałata karbowana
- 500 g szalotek
- 1 długa papryczka cayenne
- 100 ml oliwy z oliwek
- 10 g soli
- 50 g musztardy Dijon
- 50 ml miodu
- 10 g pieprzu

Sposób przygotowania
- Przekąski z roślinną alternatywą kurczaka przygotuj według opisu na opakowaniu.
- Sałatę umyj, osusz i skrop oliwą z oliwek.
- Szalotki pokrój w ćwiartki, posmaruj oliwą, posól i zgrilluj.
- Musztardę połącz z płynnym miodem, dopraw solą, pociętą papryczką cayenne i pieprzem. Rozciągnij dressing oliwą z oliwek.
- Sałatę delikatnie skrop dressingiem, ułóż liście, dodaj zgrillowane szalotki i połóż roślinne kuleczki o smaku kurczaka.
Smacznego!