frytki loaded z parmezanem, sosem i listkami bazylii, danie w restauracji

Loaded fries we włoskim stylu

Składniki

Porcje: 4

•             500 g frytek Aviko Super Crunch 9,5 mm

•             100 g tartego parmezanu

•             4 łyżki majonezu bazyliowego (gotowy lub zrobiony samodzielnie)

•             Świeża bazylia (do dekoracji)

frytki loaded z parmezanem, sosem i listkami bazylii, danie w restauracji

Sposób przygotowania

1.            Przygotuj frytki Aviko Super Crunch zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2.            Rozłóż frytki na talerzach.

3.            Gorące frytki posyp parmezanem, żeby lekko się roztopił.

4.            Dodaj majonez na bokach lub skrop nim całe danie.

5.            Udekoruj listkami bazylii, która doda koloru i aromatu.

Wskazówka od szefa kuchni

Podawaj gorące jako wyrafinowaną przekąskę lub dodatek do dania. Połącz z lekkim białym winem lub lemoniadą.

super-chrupiace-frytki-9i5mm-aviko-serwis

Produkty Aviko użyte w tym przepisie