loaded_fries_z_piersia_kaczki_i_przyprawa_5_smakow przepis Aviko do restauracji

Loaded fries z piersią kaczki i przyprawą 5 smaków

Składniki

1 porcja

  • 150 g frytek Aviko Super Crunch 7 mm
  • 1 pierś z kaczki
  • 2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 czerwone chili
  • 1 cebulka dymka
  • 1 łyżka drobno posiekanej kolendry
  • Ćwiartki limonki

Majonez chili

  • 15 g majonezu
  • 1 łyżka oleju aromatyzowanego chili
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
loaded_fries_z_piersia_kaczki_i_przyprawa_5_smakow przepis Aviko do restauracji

Sposób przygotowania

  1. Ponacinaj pierś od strony skóry i natrzyj solą i przyprawą 5 smaków.
  2. Połóż kaczkę skórą do dołu na zimnej patelni i zacznij smażenie (na średnim ogniu), aż skórka zrobi się złotobrązowa i chrupiąca (5-7 minut). Następnie lekko zmniejsz ogień i przewróć mięso i kontynuuj smażenie przez 3-5 minut.
  3. Kiedy mięso odpocznie, pokrój je w plastry, powinno być lekko różowe w środku.
  4. Przygotuj frytki Super Crunch zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. Pokrój chili i dymkę w cienkie plasterki i wymieszaj z frytkami.
  6. Połącz składniki na majonez chili.
  7. Rozłóż plastry kaczki na frytkach, polej majonezem chili i udekoruj kolendrą i ćwiartkami limonki.
super-chrupiace-frytki-julienne-7mm-aviko-serwis

Produkty Aviko użyte w tym przepisie