przeis-loaded-fries

Loaded Fries Wavy Tahiti Teahupo’o

Składniki (na porcję):

  • 250 g frytek Wavy Blends o smaku serowo-cebulowym
  • 3 łyżki wołowiny rendang
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki atjar tjampoer
  • 1 łyżka smażonej cebuli
  • ½ łyżki wybranej rzeżuchy

Sposób przygotowania

Czas przygotowania: 5 minut

  1. Przygotowujemy frytki zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie podgrzewamy wołowinę rendang. Mieszamy curry z majonezem.
  2. Przekładamy frytki łyżką na deskę lub do miski. Rozkładamy na wierzchu atjar tjampoer i wołowinę rendang.
  3. Na frytki nakładamy kropki majonezu curry i posypujemy danie smażoną cebulą oraz rzeżuchą.

Wskazówka: Wolisz bez mięsa? Przygotuj rendang z boczniakami, kapustą lub owocem chlebowca różnolistnego.

Wskazówka: Aby uzyskać łagodniejszy smak, dodaj do wołowiny rendang odrobinę mleka kokosowego.