gratiny-z-creme-fraiche-i-salsa-verde

Gratiny z crème fraîche i salsą verde

Składniki 

4 porcje

  • 4 Gratiny Aviko One-for-all
  • 25 g natki pietruszki, bazylii i/lub koperku
  • 2 łyżeczki kaparów
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 1–2 łyżeczki soku z cytryny
  • 125 g crème fraîche
  • 2 łyżeczki różowego pieprzu
aviko-kremowe-weganskie-gratiny-one-for-all na talerzu w restauracji

Sposób przygotowania

  1. Drobno posiekaj zioła i kapary, przełóż do małej miseczki. Zetrzyj lub przeciśnij czosnek i dodaj do mieszanki. Wlej oliwę z oliwek, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Przykryj i odstaw salsę verde w chłodne miejsce.
  2. Przygotuj gratiny zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Ułóż gratiny na półmisku. Na każdy nałóż łyżeczkę crème fraîche, posyp salsą verde i różowym pieprzem.