
Gratiny z crème fraîche i salsą verde
Składniki
4 porcje
- 4 Gratiny Aviko One-for-all
- 25 g natki pietruszki, bazylii i/lub koperku
- 2 łyżeczki kaparów
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- 1–2 łyżeczki soku z cytryny
- 125 g crème fraîche
- 2 łyżeczki różowego pieprzu
Produkt Aviko użyty w przepisie
Sposób przygotowania
- Drobno posiekaj zioła i kapary, przełóż do małej miseczki. Zetrzyj lub przeciśnij czosnek i dodaj do mieszanki. Wlej oliwę z oliwek, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Przykryj i odstaw salsę verde w chłodne miejsce.
- Przygotuj gratiny zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Ułóż gratiny na półmisku. Na każdy nałóż łyżeczkę crème fraîche, posyp salsą verde i różowym pieprzem.

