churros-owoce-sezonowe

Churros owoce sezonowe

Składniki (na porcję)

  • 1 Aviko Churros XXL
  • 1 brzoskwinia
  • 5 malin
  • 10 borówek
  • Sos z białej czekolady i herbaty Earl Grey (150 ml śmietany kremówki, 125 g białej czekolady, 2 torebki herbaty
Churros XXL Aviko na talerzu z sosem owocowym

Sposób przygotowania

Czas przygotowania: 15 minut

  1. Podgrzej śmietankę i namocz w niej przez 10 minut 2 torebki herbaty Earl Grey. Przecedź śmietankę i ponownie podgrzej. Rozpuść w niej czekoladę. Pozwól sosowi ostygnąć.
  2. Wyczyść brzoskwinię i pokrój na plastry, przypiecz każdą stronę krótko na gorącej patelni.
  3. Przygotuj churros zgodnie z instrukcjami.
  4. Ułóż plastry brzoskwini na talerzach w warstwach.
  5. Umieść churrosy obok nich.
  6. Polaj churrosy sosem z białej czekolady.
  7. Ozdób maliną i jagodą.