Churros owoce sezonowe
Składniki (na porcję)
- 1 Aviko Churros XXL
- 1 brzoskwinia
- 5 malin
- 10 borówek
- Sos z białej czekolady i herbaty Earl Grey (150 ml śmietany kremówki, 125 g białej czekolady, 2 torebki herbaty
Użyte produkty
Sposób przygotowania
Czas przygotowania: 15 minut
- Podgrzej śmietankę i namocz w niej przez 10 minut 2 torebki herbaty Earl Grey. Przecedź śmietankę i ponownie podgrzej. Rozpuść w niej czekoladę. Pozwól sosowi ostygnąć.
- Wyczyść brzoskwinię i pokrój na plastry, przypiecz każdą stronę krótko na gorącej patelni.
- Przygotuj churros zgodnie z instrukcjami.
- Ułóż plastry brzoskwini na talerzach w warstwach.
- Umieść churrosy obok nich.
- Polaj churrosy sosem z białej czekolady.
- Ozdób maliną i jagodą.