Jakie frytki serwować do burgera?
Burger stał się jednym z najbardziej popularnych dań na świecie, szczególnie teraz, gdy wyraźnie widać rosnącą ilość restauracji w formacie fast casual oraz rozwój segmentu street food. By wyróżnić się spośród konkurencji, restauratorzy poszukują oryginalnych rozwiązań – mięso od lokalnych producentów, sosy przygotowane z najwyższej jakości składników itd. Warto wykorzystać także frytki inne niż klasyczne – dają one ogromne możliwości uatrakcyjnienia i wyróżnienia oferty.
Burger premium potrzebuje dodatków premium – zastąpienie klasycznych frytek tymi w wersji premium pozwoli wyróżnić się spośród konkurencji, a co za tym idzie przyciągnąć konsumentów, którzy w dzisiejszych czasach są bardzo otwarci na nowinki i wymagający.
Jakich frytek szuka konsument? Odpowiedź jest prosta – każdych, z wyjątkiem klasycznych. Poniżej kilka propozycji od Aviko.
Frytki Aviko Super Crunch – wyjątkowo chrupiące
Frytki Aviko Super Crunch swoją chrupkość zawdzięczają innowacyjnej bezglutenowej panierce z mąki ryżowej. Utrzymują też ciepło dłużej niż klasyczne frytki, a złocisty kolor i wyjątkowy smak zdecydowanie wyróżniają je spośród innych frytek.
Frytki z batatów – nowy trend
Bataty mają w Polsce coraz więcej zwolenników. Konsumenci sięgają po frytki z batatów ze względu na ich wyjątkowy smak, unikatowy wygląd i właściwości zdrowotne. Słodkie ziemniaki mają niższy indeks glikemiczny niż zwykłe ziemniaki – są więc lepszą opcją dla diabetyków. Zawierają również więcej witamin A i C. Frytki z batatów postrzegane są jako bogata w wartości odżywcze alternatywa dla zwykłych frytek w sieciach burgerowych, a także restauracjach typu fast casual.
Frytki Aviko Pure & Rustic – domowy wygląd
Moda na domowe produkty to trend coraz bardziej wpisujący się w nasze życie. Aviko w swojej ofercie posiada kilka opcji frytek ze skórką, w tym Pure & Rustic - frytki ze skórką o domowym wyglądzie. Frytki Pure& Rustic o dwóch grubościach cięcia w paczce (15x15 mm, 10x15 mm) są produktem mrożonym, a więc dostępnym przez cały rok w powtarzalnej wysokiej jakości. Tworzą naturalny efekt na talerzu bez konieczności dodatkowej pracy w kuchni. Idealnie wpisują się w ofertę burgerowni.
Jeśli chcesz być na bieżąco z nowinkami ze świata gastronomii, otrzymywać wiedzę przydatną w prowadzeniu lokalu gastronomicznego i informacje o nowych produktach i konceptach w Aviko, ZAPISZ SIĘ DO NASZEGO NEWSLETTERA, korzystając z formularza poniżej.