Sposób przygotowania:
Smażyć okrągłe placki ziemniaczane na patelni przez 10-15 minut lub w głębokim tłuszczu przez 3-5 minut w 175°C. Usmażyć kotlet. Ogórki pokroić w cienkie plasterki. Liście sałaty porozrywać na cienkie części. Wlać do miski kwaśną śmietanę i majonez, dodać przyprawę Ranch i wszystko wymieszać. Czerwoną cebulę drobno posiekać. Na środek tortilli wlać 1 łyżkę oleju, posypać ziołami prowansalskimi. Umieścić tortillę tą stroną na patelni i lekko podsmażyć. Na tortillę ułożyć ogórki, kotlet, okrągłe placki ziemniaczane, sos, liście sałaty, cebulę.
Dobra rada:
Do tortilli zamiast kotleta można włożyć pieczonego kurczaka lub gotowane mięso oraz zmienić świeże ogórki na solone. Spróbujcie tortillę z ketchupem pomidorowym.