
Świąteczne frytki Wavy
Składniki
(4 porcje)
- 600 g frytek Aviko Wavy Blends o smaku ziołowo-czosnkowym
- 100 g grzybów shiitake
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki orzeszków piniowych
- 25 g młodego szpinaku
- 50 g suszonych pomidorów
- 3 łyżki majonezu truflowego
- Parmezan (kawałek)

Sposób przygotowania
- Przygotuj frytki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Pokrój shiitake. Podsmaż je na oliwie przez 4 minuty, dodaj czosnek i smaż jeszcze minutę.
- Przełóż grzyby na talerz. Wyczyść patelnię i upraż orzeszki piniowe.
- Ułóż frytki w kształcie choinki na półmisku. Dodaj szpinak, grzyby, pomidory i orzeszki.
- Nałóż majonez truflowy i zetrzyj parmezan.
Wskazówka: Wolisz wersję orientalną? Pomiń parmezan, zamiast pomidorów użyj edamame, majonez truflowy zastąp wasabi i posyp sezamem.

