Świąteczne frytki Wavy

Świąteczne frytki Wavy

Składniki

(4 porcje)

Świąteczne frytki Wavy

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj frytki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Pokrój shiitake. Podsmaż je na oliwie przez 4 minuty, dodaj czosnek i smaż jeszcze minutę.
  3. Przełóż grzyby na talerz. Wyczyść patelnię i upraż orzeszki piniowe.
  4. Ułóż frytki w kształcie choinki na półmisku. Dodaj szpinak, grzyby, pomidory i orzeszki.
  5. Nałóż majonez truflowy i zetrzyj parmezan.

Wskazówka: Wolisz wersję orientalną? Pomiń parmezan, zamiast pomidorów użyj edamame, majonez truflowy zastąp wasabi i posyp sezamem.

Aviko wavy blends chrupiace_frytki_z_przyprawami_o_smaku_ziolowo-czosnkowym