Sposób przygotowania:
1. Majonez, musztardę, kminek, sok z cytryny, sól i pieprz łączymy ze sobą w małej misce, przykrywamy i schładzamy w lodówce przed podaniem.
2. Zieloną paprykę smażymy na średnio rozgrzanym grillu około 6 minut do momentu, aż skórka pokryje się pęcherzykami. Paprykę obracamy przy pomocy szczypiec o ćwierć obrotu. Grillujemy i obracamy, aż skórka sczernieje z każdej strony. Paprykę niezwłocznie umieszczamy w misce, przykrywamy, a następnie odstawiamy na 15-20 minut.
3. W międzyczasie wołowinę formujemy tak, aby powstały burgery po ok. 200-250 g. Następnie grillujemy wszystko z każdej strony na średnim ogniu, ale nie pod przykryciem, przez 7-9 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160°C.
4. Zwęgloną skórę zielonej papryki usuwamy i wyrzucamy; usuwamy łodygę i gniazdo nasienne. Paprykę kroimy na pół. Na wierzchu burgera układamy zieloną paprykę i ser; grillujemy przez kolejną minutę lub do momentu, aż ser się rozpuści.
5. Mini przekąski Rösti Bites przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
6. Bułki przecinamy na pół i grillujemy 1-2 minut lub do momentu, aż się zrumienią z obu stron. Spodnią część bułek smarujemy mieszanką majonezową. Następnie układamy na niej burgery, pomidor, cebulę i sałatę. Całość przykrywamy wierzchnią częścią bułki.
7. Burgera podajemy z Rösti Bites na talerzu.
Dobra rada:
Stwórz specjalny zestaw (burger + mini przekąski Rösti Bites + napój) i dodaj do swojego menu. Gorąca cena zestawu schłodzi portfele Twoich klientów!