Sałatka owocowa z brzoskwiniami i orzechami włoskimi

  • Salatka owocowa z brzoskwiniami i orzechami wloskimi

Sałatka owocowa z brzoskwiniami i orzechami włoskimi

Sposób przygotowania:

Przekąski Rösti piec we frytkownicy 3 - 5 min. w temp. 175°C lub w piekarniku 15 - 20 min. w temp. 220°C. Wyłuskane orzechy włoskie przypiec na patelni bez tłuszczu i odstawić. Umyć sałatę, brzoskwinie, cebulę-dymkę i pomidory, po czym dobrze wysuszyć. Wszystkie składniki pokroić w kawałki wielkości pojedynczego kęsa, po czym przełożyć od dużej salaterki na sałatki. Dodać drobno posiekaną miętę i przypieczone wyłuskane orzechy włoskie. Wszystkie składniki dressingu wymieszać, doprawić i dodać do sałaty.

Sposób podawania:

Sałatkę udekorować dressingiem i podawać w odpowiednich miseczkach, z nałożonymi przypieczonymi przekąskami Rösti.

Dobra rada:

Jeśli dressing przechowywany/ sprzedawany jest w oddzielnym naczyniu, sałatkę można udekorować krótko przed spożyciem.