Ryba z małymi ziemniaczkami w stylu śródziemnomorskim

  • Ryba z małymi ziemniaczkami w stylu śródziemnomorskim

Ryba z małymi ziemniaczkami w stylu śródziemnomorskim

Sposób przygotowania:

Pokrojoną w kostkę, przyprawioną rybę skropić sokiem z cytryny i umieścić wraz z warzywami w naczyniu do pieczenia. Połączyć pastę pomidorową z czosnkiem, dodać paprykę oraz mieszankę włoskich ziół. Tak powstałym sosem zalać rybę i warzywa, wierzch obsypać tartym serem. Piec przez około 20 minut w temperaturze 160°C. Ziemniaczki umieścić w płytkim naczyniu, przyprawić mieszanką włoskich ziół i piec 8-10 minut w temperaturze 160°C. Podawać razem na talerzu, układając rybę na warzywach.

Dobra rada:

Białą kapustę możesz zastąpić świeżym zestawem sezonowych surówek. Ostrość dania złagodzisz podając sos śmietanowy lub jogurt bądź kefir do popicia.