
Rösti z wasabi, marynowanymi warzywami i pekanami
Składniki
(4 porcje)
- 12 Rösti Aviko
- 250 ml octu winnego
- 4 łyżki cukru
- 2 cm korzenia imbiru
- 2 gwiazdki anyżu
- 400 g mieszanych warzyw (papryka, mini marchewki, brokuły, kapusta pekińska)
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1/2 główki sałaty rzymskiej little gem
- 3 łyżki solonych orzechów pekan
- 3 łyżki majonezu wasabi

Sposób przygotowania
- Podgrzej ocet winny z cukrem w rondelku. Pokrój imbir w plastry, dodaj go wraz z anyżem i rozpuść cukier.
- Oczyść warzywa i pokrój na kawałki lub różyczki. Przełóż do miski, zalej marynatą i olejem sezamowym, ostudź, mieszając od czasu do czasu.
- Przygotuj rösti zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sałatę pokrój w paski, orzechy posiekaj.
- Na każdy placek nałóż porcję majonezu wasabi, dodaj sałatę i trochę marynowanych warzyw, posyp orzechami.
Wskazówka: Jeśli się spieszysz, użyj gotowego kimchi zamiast marynowanych warzyw.



