Rösti z wasabi, marynowanymi warzywami i pekanami

Rösti z wasabi, marynowanymi warzywami i pekanami

Składniki

(4 porcje)

  • 12 Rösti Aviko
  • 250 ml octu winnego
  • 4 łyżki cukru
  • 2 cm korzenia imbiru
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 400 g mieszanych warzyw (papryka, mini marchewki, brokuły, kapusta pekińska)
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1/2 główki sałaty rzymskiej little gem
  • 3 łyżki solonych orzechów pekan
  • 3 łyżki majonezu wasabi
Rösti z wasabi, marynowanymi warzywami i pekanami

Sposób przygotowania

  1. Podgrzej ocet winny z cukrem w rondelku. Pokrój imbir w plastry, dodaj go wraz z anyżem i rozpuść cukier.
  2. Oczyść warzywa i pokrój na kawałki lub różyczki. Przełóż do miski, zalej marynatą i olejem sezamowym, ostudź, mieszając od czasu do czasu.
  3. Przygotuj rösti zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sałatę pokrój w paski, orzechy posiekaj.
  4. Na każdy placek nałóż porcję majonezu wasabi, dodaj sałatę i trochę marynowanych warzyw, posyp orzechami.

Wskazówka: Jeśli się spieszysz, użyj gotowego kimchi zamiast marynowanych warzyw.