Placki z wieprzowiną po meksykańsku

  • Placki z wieprzowiną po meksykańsku

Placki z wieprzowiną po meksykańsku

Sposób przygotowania:

Robimy marynatę do mięsa, czyli miksujemy ze sobą składniki: czosnek, ketchup, sambal, pomidory, majeranek, ocet winny. Karkówkę, lekko przymrożoną, kroimy w cienkie 2 mm plastry i smarujemy marynatą. Mięso pozostawiamy w lodówce na 5 godz. Paprykę i ogórka oczyszczamy z pestek, kroimy w drobną kostkę i łączymy z kukurydzą i fasolą. Placki smażymy w tłuszczu według przepisu na opakowaniu. Karkówkę oczyszczamy z nadmiaru marynaty i smażymy na mocno rozgrzanej patelni ok. 2 min. Na talerzu układamy 3 placki, na nich wieprzowinę i posypujemy warzywami ze świeżą kolendrą.

Dobra rada:

Takie danie możesz podać też dodatkowo z meksykańską salsą oraz śmietaną.