Placki z kurczakiem po meksykańsku

  • Placki z kurczakiem po meksykańsku

Placki z kurczakiem po meksykańsku

Sposób przygotowania:

Robimy marynatę do mięsa, czyli miksujemy ze sobą czosnek, sambal, pomidory, majeranek, ocet winny i miód. Smarujemy nią kurczaka i odstawiamy do lodówki na 5 godz. Paprykę oczyszczamy z pestek, kroimy w drobną kostkę i łączymy z kukurydzą. Placki smażymy w tłuszczu według przepisu na opakowaniu. Kurczaka oczyszczamy z nadmiaru marynaty, kroimy w kostkę i smażymy na oleju, dodajemy warzywa i zalewamy marynatą. Razem całość dusimy ok. 5 min. Na talerzu układamy 3 placki, na nich kurczaka z warzywami i sosem. Całość posypujemy siekaną kolendrą.

Dobra rada:

Zobacz także inne nasze pomysły na placki z nadzieniem/dodatkiem mięsnym. Możesz też przygotować to danie wykorzystując placki z czosnkiem i majerankiem.