przepis-loaded-fries

Loaded Fries Wavy Punta de Lobo

Składniki (na porcję):

  • 250 g frytek Wavy Blends o smaku serowo-cebulowym
  • 3 łyżki sosu bolognese z mięsem mielonym (wołowym)
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 gałązki bazylii
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • Blender ręczny

Sposób przygotowania

Czas przygotowania: 5 minut

  1. Przygotowujemy frytki zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podgrzewamy sos bolognese.
  2. W międzyczasie za pomocą blendera ręcznego miksujemy majonez z listkami bazylii. Odkładamy kilka listków na później, do dekoracji.
  3. Przekładamy frytki łyżką do miski lub na deskę. Nakładamy na nie sos bolognese.
  4. Kładziemy na wierzch kropkę majonezu bazyliowego i dekorujemy danie parmezanem oraz pozostałymi listkami bazylii.

Wskazówka: Wolisz kuchnię bez mięsa? Wybierz sos bolognese z wegetariańskim odpowiednikiem mięsa mielonego lub z soczewicą.