Kanapeczki z Rosti Bites

  • Kanapeczki z Rosti Bites

Kanapeczki z Rosti Bites

Sposób przygotowania:

Smażyć mini przekąski Rösti Bites w głębokim tłuszczu przez 3-5 minut w 175°C, w piekarniku przez 15-20 minut w 220°C lub w piecu dwufunkcyjnym 12 minut w 200°C. Dla pierwszego rodzaju kanapeczek: szparagi ugotować na wolnym ogniu w wodzie, paprykę pokroić na kawałki. W plasterek mięsa zawinąć szparaga i kawałek papryki. Podawać z sosem pomidorowym. Dla drugiego rodzaju kanapeczek:  filety śledziowe pokroić na małe porcje. Cebulę drobno posiekać. Podawać z kremem chrzanowym.  Dla trzeciego rodzaju kanapeczek: w krem maślany dodać bazylię i ubić w blenderze. Podawać nabite na specjalne szpikulce plasterek papryki, kulkę mozzarelli i połowę pomidorka cherry, całość polać kremem maślanym z bazylią.

Dobra rada:

Idealne na imprezę i piknik. Spróbujcie także kanapeczki z lekko solonym łososiem i świeżym ogórkiem, smażonym kurczakiem i kawałeczkiem pieczarki, gotowaną krewetką i słodkim sosem chili.