SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj cebulę, papryki i smaż przez
5-8 minut, aż zmiękną. Dodaj czosnek i pastę chipotle i gotuj przez
następną minutę, cały czas mieszając. Dodaj pomidory z
puszki, rozdrabniając większe kawałki i gotuj na wolnym ogniu przez
10 minut do momentu zgęstnienia. Dodaj
kostki z batatów i gotuj jeszcze przez 3-4 minuty. Dopraw solą
i pieprzem.
2. Zrób 4 małe wgłębienia w sosie i ostrożnie wbij w nie jajka.
Przygryj, zmniejsz ogień i gotuj przez około 5-6 minut, aż zetnie
się białko. Żółtko powinno być płynne. Oprósz całość pietruszką i
podawaj z jogurtem.
Jajka Tex Mex
Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 26-28 minut