churros-z-lodami-owocami-lesnymi-i-polewa-z-gorzkiej-czekolady-przepis-aviko

Churros z lodami, owocami leśnymi i polewą z gorzkiej czekolady

Składniki

na 10 porcji

  • 0,5 kg Aviko Churros (3-4 sztuki/porcję)
  • lody waniliowe lub śmietankowe
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 150 g masła
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • owoce - maliny, jeżyny, porzeczki
  • świeża mięta do dekoracji
churros-z-lodami-owocami-lesnymi-i-polewa-z-gorzkiej-czekolady-przepis-aviko

Sposób przygotowania

Rozpuść czekoladę w rondelku w kąpieli wodnej. Dodaj masło i śmietankę i delikatnie wymieszaj. Przygotuj Aviko Churros zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsącz na ręczniku kuchennym. Ułóż porcje na talerzach, dodaj gałkę lodów, porcję owoców i polej czekoladą. Udekoruj listkami mięty.

Smacznego!

Dobra rada

Możesz użyć dowolnych sezonowych owoców.