![churros-z-lodami-owocami-lesnymi-i-polewa-z-gorzkiej-czekolady-przepis-aviko](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2022-05%2Fchurros-z-lodami-owocami-lesnymi-i-polewa-z-gorzkiej-czekolady-przepis-aviko.jpg&w=1920&q=100)
Churros z lodami, owocami leśnymi i polewą z gorzkiej czekolady
Składniki
na 10 porcji
- 0,5 kg Aviko Churros (3-4 sztuki/porcję)
- lody waniliowe lub śmietankowe
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 150 g masła
- 150 ml śmietanki kremówki
- owoce - maliny, jeżyny, porzeczki
- świeża mięta do dekoracji
![churros-z-lodami-owocami-lesnymi-i-polewa-z-gorzkiej-czekolady-przepis-aviko](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fpoland%2F2022-05%2Fchurros-z-lodami-owocami-lesnymi-i-polewa-z-gorzkiej-czekolady-przepis-aviko.jpg&w=1920&q=100)
Sposób przygotowania
Rozpuść czekoladę w rondelku w kąpieli wodnej. Dodaj masło i śmietankę i delikatnie wymieszaj. Przygotuj Aviko Churros zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsącz na ręczniku kuchennym. Ułóż porcje na talerzach, dodaj gałkę lodów, porcję owoców i polej czekoladą. Udekoruj listkami mięty.
Smacznego!
Dobra rada
Możesz użyć dowolnych sezonowych owoców.